Full 1
Activitats
Full 1

Des del 2018 que treballem amb la voluntat de donar a conèixer els productes locals i millorar la seva venda de proximitat. Per desenvolupar totes les activitats ho hem fet al costat d’empreses i entitats del territori.

Any 2018

L’any 2018 quan vam elaboar una diagnosi per conèixer la situació del sector agroalimentari i de sectors vinculats, com el comerç i la restauració, i l’ús de la venda directa i de proximitat d’aquestes empreses. La diagnosi la vam realitzar entrevistant a 41 empreses de la Ribera d’Ebre, un qüestionari en línia i sessions participatives. Els resultats els vam presentar públicament i vam donar a conèixer projectes d’altres territoris que treballen amb el mateix objectiu.

Any 2019

Al 2019 vam elaborar el Pla d’acció per impulsar el producte local amb la participació d’empreses i entitats del territori. Aquest Pla és una guia per potenciar la comercialització dels productes agroalimentaris locals. Per realitzar-lo van participar 32 empreses del sector agroalimentari, de la restauració, del comerç i del turisme i 11 agents de l’administració pública, a través d’entrevistes, qüestionaris i sessions de treball. A més, també vam comptar amb la participació i assessorament d’experts en turisme agroalimentari, la gastronomia i la comunicació estratègica. La guia que en va resultar, es va presentar públicament acompanyada de la primera activitat per donar a conèixer productes agroalimentaris de la Ribera d’Ebre: un tast de productes cuinats per un restaurant riberenc.

Any 2020

Durant el 2020 vam realitzar les activitats incloses dins la primera anualitat del Pla d’acció amb l’objectiu de millorar la unió entre les empreses del territori i donar a conèixer els productes agroalimentaris. Per aconseguir-ho, vam treballar amb les empreses agroalimentàries i fruit de la feina feta va resultar:

 • La imatge dels productes agroalimentaris de la Ribera d’Ebre: el Degusta Ribera d’Ebre, escollida amb la participació de més de 220 persones de la comarca.
 • El directori d’empreses productores i elaboradores.
 • La primera iniciativa de comercialització conjunta entre 24 empreses agroalimentàries i 1 comerç: els lots de Nadal Degusta Ribera d’Ebre. 
 • El vídeo Orgull de Ribera d’Ebre, per transmetre l’orgull dels productes que produïm i elaborem.
Degusta 4 1
Degusta 4 2
previous arrow
next arrow

Any 2021

Degusta 5 1
Degusta 5 2
Degusta 5 3
Degusta 5 4
previous arrow
next arrow

Durant l’any 2021 vom continuar amb les activitats incloses en la segona anualitat del Pla d’acció amb l’objectiu de donar a conèixer la Ribera d’Ebre com a territori de producció agroalimentària a partir de la cooperació entre el sector agroalimentari i el turístic.
Per assolir-ho hem realitzat:

 • 11 assessoraments a mpreses agroalimentàries per millorar la seva activitat turística.
 • Un conjunt d’empreses hem participat a la Fira Àpat de Tarragona.
 • Hem ajudat als ajuntaments de la comarca a millorar la presència dels productes del territori a les fires que realitzen i hem treballat per fer una difusió conjunta de les fires de Nadal.
 • La segona edició dels lots de Nadal Degusta Ribera d’Ebre, en la qual han participat 30 empreses agroalimentàries i 2 comerços.

Any 2022

Durant l’any 2022 vam desenvolupar les activitats de  la tercera anualitat del Pla d’acció i vam treballar per millorar la cooperació entre els agents del sector agroalimentari, el de la restauració i el turístic amb l’objectiu de donar a conèixer la Ribera d’Ebre com a territori de producció agroalimentària.
Per aconseguir-ho hem realitzat:

 • Un acompanyament a 7 restaurants de la comarca per millorar la seva competitivitat a través dels productes locals.
 • 14 empreses del sector agroalimentari, turístic i de la restauració han participat al viatge tècnic al Pallars Jussà per conèixer empreses d’èxit en la cooperació, l’aposta pel producte local i la incorporació de l’activitat turística.
 • Una jornada entre 15 empreses del sector agroalimentari i 5 de la restauració de la comarca, on es va donar a conèixer el producte agroalimentari.
 • La tercera edició dels lots de Nadal Degusta Ribera d’Ebre, en la qual han participat 34 empreses agroalimentàries i 1 comerç.
Degusta 5 4
Degusta 5 4
Degusta 5 4
Degusta 5 4
previous arrow
next arrow

Any 2023

Fruit de la feina conjunta amb les empreses, aquest any estem iniciant la implementació de la quarta anualitat del Pla d’acció i hem començat a desenvolupar:

 • Un seminari dirigit als restaurants de la comarca per millorar la seva competitivitat i la seva diferenciació a través del producte local.
 • Un seminari per a empreses agroalimentàries per millorar la seva gestió de càlcul de costos i escandalls.
 • Un cicle de jornades per millorar el relat comunicatiu empresarial i territorial com a comarca agroalimentària.
 • L’organització del primer esdeveniment gastronòmic Degusta Ribera d’Ebre.