Full 1
Activitats
Full 1

Des del 2018 que treballem amb la voluntat de donar a conèixer els productes locals i millorar la seva venda de proximitat. Per desenvolupar totes les activitats ho hem fet al costat d’empreses i entitats del territori.

Any 2018

L’any 2018 quan vam realitzar una diagnosi per conèixer la situació del sector agroalimentari i de sectors vinculats, com el comerç i la restauració, i l’ús de la venda directa i de proximitat d’aquestes empreses. La diagnosi la vam realitzar entrevistant a 41 entrevistes a empreses del sector agroalimentari, restauració i comerços de la Ribera d’Ebre, un qüestionari en línia obert a la participació de tot el sector, sessions participatives i una presentació dels resultats on vam donar a conèixer programes d’altres territoris que treballen amb el mateix objectiu.

Presentació de resultats de la diagnosi

Any 2019

Al 2019 vam desenvolupar el Pla d’acció per impulsar el producte local amb la participació d’empreses i entitats del territori per tenir una guia per potenciar la comercialització dels productes agroalimentaris locals. Per realitzar-lo van participar 32 empreses del sector agroalimentari, de la restauració, del comerç i del turisme i 11 agents de l’administració pública, a través d’entrevistes, qüestionaris i sessions de treball. A més, diversos experts d’àmbits com el turisme agroalimentari, la gastronomia o la comunicació estratègica també van participar assessorant i assistint a les sessions de treball aportant la seva experiència i amb exemples de territoris de referència. I finalment vam fer una presentació pública acompanyada de la presentació de productes agroalimentaris de la Ribera.

Any 2020

Durant el 2020 vam realitzar les activitats incloses dins la primera anualitat del Pla d’acció amb l’objectiu de millorar la unió entre les empreses del territori i donar a conèixer els productes agroalimentaris. Per aconseguir-ho, vam treballar amb les empreses agroalimentàries i fruit de la feina feta va néixer el Degusta Ribera d’Ebre, la seva imatge (escollida amb la participació de més de 220 persones), el directori d’empreses productores i elaboradores i vam realitzar la primera iniciativa de comercialització conjunta entre 24 empreses agroalimentàries i 1 comerç: els lots de Nadal Degusta Ribera d’Ebre.  A més, durant el Nadal vam llençar el vídeo Orgull de Ribera d’Ebre, per transmetre l’orgull dels productes que produïm i elaborem.

Degusta 4 1
Degusta 4 2
previous arrow
next arrow

Any 2021

Degusta 5 1
Degusta 5 2
Degusta 5 3
Degusta 5 4
previous arrow
next arrow

Durant l’any 2021 hem executat les activitats de  la segona anualitat del Pla d’acció amb l’objectiu de donar a conèixer la Ribera d’Ebre com a territori de producció agroalimentària a partir de la cooperació entre el sector agroalimentari i el turístic. Per assolir-ho, hem assessorat a 11 empreses agroalimentàries per millorar la seva activitat turística; un conjunt d’empreses hem participat a la Fira Àpat de Tarragona; hem ajudat als ajuntaments de la comarca a millorar la presència dels productes del territori a les fires que realitzen i hem treballat per fer una difusió conjunta de les fires de Nadal; i, hem donat suport en la segona edició dels lots de Nadal Degusta Ribera d’Ebre, en la qual han participat 30 empreses agroalimentàries i 2 comerços.

Any 2022

Aquest 2022 estem executant les activitats de  la tercera anualitat del Pla d’acció i hem treballat per millorar la cooperació entre els agents del sector agroalimentari, el de la restauració i el turístic amb l’objectiu de donar a conèixer la Ribera d’Ebre com a territori de producció agroalimentària.

Fins a dia d’avui, hem treballat al costat de restaurants de la comarca per generar interès en la seva diferenciació a partir de les produccions agroalimentàries de proximitat i hem realitzat 7 assessoraments individuals; i, persones dels diversos sectors hem visitat el Pallars Jussà per conèixer empreses d’èxit en la cooperació, l’aposta pel producte local i la incorporació de l’activitat turística.

Properament, donarem suport en la tercera edició dels lots de Nadal Degusta Ribera d’Ebre, no t’ho perdis!

Degusta 5 4
Degusta 5 4
Degusta 5 4
Degusta 5 4
previous arrow
next arrow