Full 1
Degusta Ribera d'Ebre
Full 1

El Degusta la Ribera d’Ebre és la imatge dels productes agroalimentaris que es produeixen i s’elaboren a la comarca de la Ribera d’Ebre. Treballem amb la voluntat de donar a conèixer els productes locals i millorar la seva venda de proximitat. 

Sabem que consumir productes de proximitat és fer salut, contribuir en l’economia del territori, mantenir el paisatge que ens caracteritza i ens protegeix, i apostar per la sostenibilitat. Menjar productes del territori és contribuir a crear ocupació; crear riquesa al territori; i, evitar el despoblament; és apostar per millorar la qualitat de la teva vida; és posar el teu granet d’arena per protegir el medi ambient; i, és ajudar a mantenir la pagesia i ramaderia que cuida els nostres camps i boscos per evitar incendis i l’abandonament del paisatge.

Degusta 1 1
Degusta 1 2
Degusta 1 3
Degusta 1 4
Degusta 1 5
Degusta 1 6
previous arrow
next arrow

Dins del Degusta estem persones productores i elaboradores de productes agroalimentaris que apostem per produccions de qualitat i per la venda de proximitat. Sabem que la unió fa força i apostem per fer xarxa entre tots i totes i donar a conèixer el que produïm a casa nostra.

El Degusta neix des del projecte Ribera d’Ebre VIVA, impulsat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre amb el suport del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

Tot comença a l’any 2018 quan vam realitzar una diagnosi per conèixer la situació del sector agroalimentari i de sectors vinculats, com el comerç i la restauració, i l’ús de la venda directa i de proximitat d’aquestes empreses. Al 2019, vam treballar per desenvolupar el Pla d’acció per impulsar el producte local amb la participació d’empreses i entitats del territori. El Pla és un document que ens guia per potenciar la comercialització dels productes agroalimentaris locals de la Ribera d’Ebre a partir de la venda de proximitat i millorar el posicionament territorial de la Ribera d’Ebre com a comarca productora agroalimentària de qualitat. En el procés van participar empreses del sector agroalimentari, de la restauració, del comerç i del turisme i ens van ajudar diversos experts d’àmbits com el turisme agroalimentari, la gastronomia o la comunicació estratègica.

Degusta 3 1
Degusta 3 2
previous arrow
next arrow

Durant els següents anys estem implementant les activitats previstes al Pla. Coneix que estem fent als següents enllaços!