Primera jornada de treball conjunt amb els restaurants de la Ribera d’Ebre

Visualitzar la Ribera d’Ebre com una comarca agroalimentària de qualitat a través de la vinculació del producte agroalimentari local i la gastronomia

El passat dimecres 9 de març s’ha dut a terme la primera activitat entre restaurants de la comarca, en marc de l’acompanyament en la millora de la competitivitat per al sector de la restauració que s’ofereix aquest any des del projecte Degusta Ribera d’Ebre.

Durant la jornada, deu persones de sis restaurants diferents de la Ribera d’Ebre s’han trobat per començar a fer pinya i crear vincle entre ells, conèixer productes agroalimentaris de la comarca i fer una activitat creativa de cuina entre tots i totes. Durant la trobada han compartit coneixements, experiències i han descobert productes agroalimentaris i el gran ventall d’opcions que es poden elaborar amb els aliments del territori.

Les persones assistents han valorat molt positivament l’experiència, ja que ha estat una gran descoberta per ells i elles, els ha permès conèixer nous productes i restaurants amb els que comparteixen territori. Una experiència que tots ells i elles repetirien sens dubte.

Tots els productes agroalimentaris que utilitzats durant la trobada son de la comarca, seleccionats entre persones productores i elaboradores del territori adherides al projecte Degusta Ribera d’Ebre. L’espai on s’ha realitzat la jornada ha estat a la cuina de Cal Pubill, un allotjament rural situat a Ginestar, i ha estat dinamitzada pel cuiner i gastrònom Mariano Gonzalvo.

Els restaurants que han participat a aquesta trobada han estat Le LoupBraseria TivissaEl SindicatMolí de XimPas de l’Ase i Gust de Ribera, tots ells sensibilitzats amb les produccions agroalimentàries i interessats en treballar per donar una imatge de territori compromès amb el producte agroalimentari local.

Impulsar els productes agroalimentaris i la seva venda de proximitat

El Degusta Ribera d’Ebre va néixer fa dos anys des del projecte Ribera d’Ebre VIVA, impulsat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre amb el suport del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, amb l’objectiu de posar en valor les produccions agroalimentàries de la comarca. Durant aquest temps hem iniciat diverses activitats de suport amb persones productores i elaboradores, com a peces centrals d’aquesta estratègia. Ara hem fet un pas més i volem sumar els restaurants al projecte, ja que son un puntal imprescindible per aconseguir que la comarca sigui reconeguda com un territori compromès amb el producte local, el patrimoni agrícola i la cultura gastronòmica.

Per aquest motiu, aquest any hem dissenyat una acció d’acompanyament específica per al sector de la restauració per millorar la competitivitat d’aquest sector i poder detectar les necessitats que té actualment i abordar també les necessitats col·lectives.

Continuarem treballant amb les línies iniciades els darrers anys

Aquest any també continuarem treballant conjuntament per posicionar la comarca de la Ribera d’Ebre com un territori agroalimentari de qualitat a través de la vinculació amb el turisme. L’any passat vam iniciar el treball amb un itinerari d’assessoraments a les empreses agroalimentàries que ofereixen o volen obrir mercat amb activitats turístiques. Per aquest motiu, enguany anirem a conèixer experiències d’altres territoris amb l’objectiu de facilitar coneixements a les empreses que ens acompanyin i continuar millorant el vincle entre elles per impulsar les produccions agroalimentàries entre tots i totes.