Vols participar?

Adhereix-te com a empresa agroalimentària al Degusta Ribera d’Ebre

En les properes iniciatives conjuntes volem ser més i, si pot ser, ser-hi totes i tots!

Així que si tens una empresa de producció i/o elaboració de producte agroalimentari i compleixes els criteris d’adhesió i intencionalitat, et convidem a fer-nos arribar les teves dades per tal de mantenir-te al dia i formar part del programa Degusta Ribera d’Ebre.

Criteris d’adhesió i intencionalitat

Aquests criteris d’adhesió busquen establir unes pautes bàsiques que ens guiïn a l’hora d’implicar una empresa en les accions que s’impulsen des del projecte.

La voluntat és crear marca de Ribera d’Ebre, i associar aquesta marca a les produccions agroalimentàries amb uns valors de proximitat, tradició, identitat, responsabilitat i orgull rural. Per aquest motiu, es demana a les empreses que es vulguin adherir al programa, el seu compromís a l’hora de:

  • Complir els requisits sanitaris i legals establerts.
  • Tenir llicència d’activitat econòmica legalitzada establerta a un municipi de la Ribera d’Ebre o, en casos excepcionals, i sempre que algun dels passos de la cadena de producció es faci a la comarca, tenir llicència d’activitat en comarques veïnes. 
  • Produir o transformar un producte alimentari a la comarca de la Ribera d’Ebre.
  • Garantir la venda directa o de proximitat.
  • Garantir la qualitat del procés de transformació i del producte final i la seva traçabilitat.
  • Identificar, en l’etiquetatge del producte, el seu origen o transformació a la Ribera d’Ebre. 

Des del projecte volem visibilitzar totes les empreses que tenen una estratègia de comercialització vinculada a la comarca, per aquest motiu, és un requisit que els etiquetatges siguin clars respecte al vincle d’aquests amb la Ribera d’Ebre. El projecte es reserva el dret a no incloure els productes que en el seu etiquetatge no aparegui la Ribera d’Ebre o algun dels seus municipis per tal de no generar confusió als consumidors. En el cas que una empresa tingui només alguns productes en els quals s’identifica el seu origen a la Ribera d’Ebre, només podrà participar a les accions amb aquests.

En els casos en que alguna empresa tingui interès en participar en les accions i no compleixi amb algun dels criteris esmentats, el seu cas serà exposat al grup de treball del projecte per valorar la idoneïtat de la seva participació.