Assessoraments 2022

Acompanyament en la millora de la competitivitat per al sector de la restauració

El programa Degusta Ribera d’Ebre va néixer fa dos anys per posar en valor les produccions agroalimentàries de la comarca. Durant aquest temps hem iniciat diferents accions de suport amb persones productores i elaboradores, com a peces centrals d’aquesta estratègia. Ara volem fer un pas més i sumar els restaurants al projecte, ja que sou un puntal imprescindible per aconseguir que la comarca sigui reconeguda com un territori compromès amb el producte local, el patrimoni agrícola i la cultura gastronòmica. 

És per això, que aquest any hem dissenyat una acció d’acompanyament específica per al sector de la restauració que es realitzarà per part d’un especialista en cuina i gastronomia, amb la voluntat de resoldre necessitats internets de cada restaurant i abordar també necessitats col·lectives. 

En què consisteix l’itinerari que us proposem?

 • Una primera activitat de networking i showcooking entre els restauradors de la comarca amb el cuiner i gastrònom Mariano Gonzalvo (descipció de la seva trajectòria més avall). Es cuinarà col·lectivament amb diferents productes locals i de temporada.  
 • Una segona activitat d’assessorament a les empreses restauradores per a la millora de la seva competitivitat. L’activitat consisteix en un assessorament individualitzat als restaurants a partir d’una visita presencial a l’establiment per part de l’assessor. La visita tindrà una durada aproximada de quatre hores, en les condicions habituals de treball del restaurant, fet que permetrà valorar de manera global l’establiment. Cada restaurant participant rebrà un informe final amb les observacions i les propostes de millora de l’assessor. 
 • Una tercera i última activitat de valoració conjunta per debatre les propostes de millora realitzades per l’assessor per al global del sector. Aquesta proposta ha de permetre consensuar futures accions de formació i acompanyament adreçades als restaurants.

Què t’oferim?

 • L’acompanyament d’un especialista en assessorament gastronòmic per tal de poder millorar la competitivitat del teu establiment. 
 • La persona encarregada de realitzar els assessoraments serà  Mariano Gonzalvo amb una llarga trajectòria com a cuiner, docent i assessor. 
 • Com a cuiner té una trajectòria de més de quaranta anys. Actualment és director, assessor tècnic i gastronòmic a Lo Paller del Coc (2010- 2021).
 • Com a docent cal destacar la seva experiència com a professor, coordinador i cap d’estudis de l’escola Hofmann de Barcelona (1994-2007) i professor de l’Escola de Cuina Villa Retiro de Xerta on imparteix classes de cultura gastronòmica (2016-2022). 
 • Com a assessor cal destacar la seva experiència a l’escola Hofmann de Barcelona (2007-2010) i en diferents programes i projectes de suport al sector de la restauració com “Al teu Gust. Aliments del Pallars” (2013-2021).
 • La possibilitat de formar part com a restaurant del grup de treball de producte local de la Ribera d’Ebre, amb una aposta decidida per la diferenciació a partir de les produccions de proximitat. 
 • Entrar a formar part del web Degusta Ribera d’Ebre en un apartat de nova creació on s’exposarà la informació dels restaurants que s’han adherit al programa.

Qui pot apuntar-se?

Tots els restaurants de la Ribera d’Ebre que volen millorar la seva competitivitat fent una aposta de diferenciació per l’ús del producte local i de temporada. 

El calendari

L’acompanyament a la millora de la competitivitat de la restauració es realitzarà des del mes de març fins al mes de juny. 

 1. Durant el mes de març es realitzarà l’activitat de networking i showcooking amb altres restaurants de la comarca. Està prevista que tingui lloc el dimecres 9 de març de 16.30 a 20 hores.  
 2. Durant el mes de març i fins al juny es realitzaran les visites a cadascun dels restaurants participants per a realitzar l’assessorament individualitzat. Aquestes visites tindran lloc els dimecres amb una durada aproximada de quatre hores. La visita es podrà realitzar en horari de matí, incloent el dinar, o bé en horari de tarda, incloent el sopar. 
 3. Finalment, a finals del mes de juny es realitzarà la sessió de presentació dels resultats conjunts dels assessoraments i es concretaran noves accions formatives o d’assessorament d’interès per al col·lectiu.  

Si teniu interès en participar, només cal us inscriviu i ens ficarem en contacte amb vosaltres.

Teniu temps per apuntar-vos fins el dia 4 de MARÇ de 2022.