Visita tècnica per conèixer un territori amb empreses agroalimentàries amb bones pràctiques en venda directa, de proximitat i oferta turística

El programa Degusta Ribera d’Ebre va néixer fa dos anys per posar en valor les produccions agroalimentàries de la comarca. Durant aquest temps hem iniciat diferents accions de suport amb pagesos i elaboradors, com a peces centrals d’aquesta estratègia. L’any passat vam realitzar una acció d’assessorament adreçat a les empreses agroalimentàries que realitzaven o volien iniciar una activitat turística com a estratègia de venda directa.

Enguany volem seguir treballant en aquest sentit i és per això que us proposem participar en aquesta visita tècnica per tal de conèixer, en un territori proper, bones pràctiques d’empreses agroalimentàries i de restauració que treballen amb compromís territorial i amb perspectiva de valoritzar les produccions locals.

L’objectiu de la visita és queles empreses participants:

 • Coneguin empreses agroalimentàries amb un model de negoci on són rellevants la venda directa, de proximitat o vinculada al sector turístic.
 • Coneguin un territori en el qual es treballa amb una visió conjunta l’estratègia de promoció agroturística i gastroturísticai que pugui ser inspirador per al projecte Degusta Ribera d’Ebre.
 • Reforçar la complicitat entre totes les empreses i agents participants, com a base per a optimitzar esforços i treballar amb visió compartida.

Quin territori visitarem?

Tenim sobre la taula diferents propostes per a que sigueu vosaltres mateixos els que decidiu quin territori encaixa més amb aquests objectius i amb les vostres expectatives.

Els territoris proposats tenen en comú que són territoris propers, amb rellevància en sectors productius com l’oli i el vi, amb petites empreses, i estratègies de dinamització basades en la cooperació i la promoció de les produccions locals.

Dins dels territoris valorats fins ara s’ha inclòs l’Empordà (comarques de l’Alt i el Baix Empordà), amb empreses petites però amb projecció i amb una important aposta territorial pel producte local i la gastronomia; i també el Pallars (comarques del Pallars Sobirà i Pallars Jussà), com a territori que viu una emergència de nous cellers, empreses oleícoles i iniciatives innovadores en el camp de la restauració. Però en funció de les empreses que us inscriviu a l’acció, es poden valorar altres destinacions que s’adaptin a la vostra realitat.

Què t’oferim?

 • Inscriu-te com a interessat en realitzar el viatge tècnic a través de l’enllaç https://forms.gle/qCKGmpo1vR7mQB277
 • Participar, el dijous dia 29 de març de 15.15 a 16.45 hores, a la sessió de treball prèvia a la visita on es decidirà entre tots els interessats el lloc a visitar i les experiències a conèixer. També s’acordaran les dates de realització de la visita, així com la durada.
 • Participar a la visita tècnica. Està previst que la visita es realitzi en transport col·lectiu. Les despeses del viatge van a càrrec de l’organització i els participants només s’hauran de fer càrrecde les despeses extres, en cas que n’hi hagin (per exemple begudes extres o suplement per habitació individual).
 • Formar part del projecte Degusta Ribera d’Ebre en cas que no estiguis adherit.
 • La participació al viatge és gratuïta, les places son limitades i serà per ordre d’inscripció.

Qui pot apuntar-se?

Totes les empreses agroalimentàries de la Ribera d’Ebre amb estratègies de venda de proximitat i venda vinculada al sector turístic i totes les empreses de restauració amb interès en valoritzar les produccions locals.

El calendari

La visita tècnica està prevista que es realitzi:

 • Al mes de maig.
 • Entre setmana, és a dir de dilluns a divendres.
 • La durada prevista és de 2 dies i 1 nit, tot i que si els participants ho valoren es pot reduir a 1 dia sencer.

Si teniu interès en participar, només cal us inscriviu i ens ficarem en contacte amb vosaltres.